Zorg op afstand een fluitje van een cent

Zorg op afstand een fluitje van een cent

Dinsdag, 08 mei

Zorg op afstand staat al jarenlang op de innovatie lijsten in de zorg. Daar waar de techniek enorm vooruit holt is het inzetten van (video) tools zoals we die dagelijks gebruiken nog steeds mondjesmaat te noemen.

En dat is jammer want in veel gevallen kan juist de steeds betere webcam van de tablet of smartphone in voorkomende gevallen extra ondersteuning bieden voor een snelle diagnose en kostenbesparende zorgverlening.

Als partner van Zoom hebben wij de mogelijkheid om over hun schouders mee te kijken naar de vele toepassingen van de Zoom applicatie en gebruik van video in de USA healthcare. Het fenomeen Zorg op afstand is bij hun al jarenlang een begrip en, gevoed door veelal de grote afstanden, een logisch gevolg van technische vooruitgang. Meer aandacht maar minder (feitelijk) aanwezig luidt dan het credo. En dat is niet verwonderlijk. Immers de hoge videokwaliteit  en schaalbaarheid van Zoom wordt extra benut door de steeds betere webcams die we in de huidige tablet, iPad en smartphone aantreffen.

Het is voor verzorgenden een koud kunstje om deze tools in te zetten tijdens patiënten huisbezoek.  Men kan via Zoom direct met een arts of specialist op afstand communiceren en samen kijken naar de situatie van de patiënt.  Zelfs even opnemen en toevoegen aan het toekomstig electronisch dossier is slechts één klik binnen de applicatie. Van een vreemde uitslag op het been  tot aan het bewegen van een patiënt na bijvoorbeeld een operatie, de verzorgende of verpleegkundige op locatie en arts op afstand zijn in staat om snel en effectief, alsmede kostenbesparend, een snelle diagnose te stellen en vervolgacties af te spreken. En dat is nog maar één van de vele voorbeelden om Zoom in combinatie met de webcam in te zetten ten behoeve van de Zorg.  Er zijn een groot aantal voorbeelden hoe de zorg snel en effectief én tegen geringe kosten kan worden verbetert.

Voor vragen over deze en andere toepassingen denken wij graag met u mee. Neem voor vragen of advies contact met ons op: info@4webcom.com